Termeni si Conditii

1. 

Accesare site si definitii

Acest document contine termenii si contidiile site-ului www.erar.ro denumit in continuare “Site” administrat de societatea SC WISEBUY SRL denumita in continuare “Erar” cu sediul in Bucuresti, Sector 2, STR. PIOTR ILICI CEAIKOVSKI, ,NR. 7,SC. B, ET 3, AP 24, Romania inregistrata la Registrul Comertului sub nr J40/1607/2015 si CUI 28152882 cu adresa de e-mail: contact@erar.ro
Erar isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui Site, precum si Politica de confidentialitate si Termenii de utilizare, fara nici un fel de notificare prealabila. In consecinta invitam toate persoanele fizice care utilizeaza serviciile noastre fara ca acest lucru sa poata fi atribuit activitatii lor comerciale sau profesionale denumite in continuare “Utilizator sau Cumparator” sa vizualizeze periodic aceasta sectiune pentru a vedea eventualele schimbari.
Site-ul se ocupa cu promovarea de produse diverse si servici provenite de la orice terta persoana, fizica autorizata sau juridica denumita in continuare “Partener”, care utilizeaza Erar, pentru a prezenta/vinde produsele/serviciile sale la preturi speciale promotionale utilizatorilor/abonatilor site-ului denumita in continuare “Oferta”. Fiecare Oferta este valabila o anumita perioada de timp si pe o anumita cantitate.

2. Acceptare Termeni si Conditii

Folosind informatiile si serviciile postate pe Site-ul nostru sunteti automat de acord cu termenii si conditiile de mai jos. In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile acestui Site va rugam sa incetati accesarea si/sau folosirea Site-ului Accesand site-ul nostru cat si oricare dintre ofertele/serviciile prestate de acest Site se considera acceptul dumneavoastra neconditionat pentru termenii si conditiile prezente in acest document. Pentru erorile survenite in urma neglijentei Utilizatorului in ceea ce priveste siguranta si confidentialitatea datelor Erar nu poate fi facut responsabil. Cand se efectueaza inregistrarea Utilizatorul se obliga sa furnizeze informatii reale. Numele, adresa si alte informatii utile trebuie sa fie corecte si valabile.

3. Cum achizitionez un produs /serviciu de pe site?
* Zilnic puteti vizualiza cele mai noi oferte cat si cele anterioare
* Pozele ofertelor sunt cu titlu informativ.
* Pentru a plasa o comanda dati clik pe oferta dorita
* Selectati numarul de produse/servicii dorite
* Dupa vizualizarea ofertei complete, completati corect toate datele de livrare, precum si cele de contact, pe care le gasiti in partea din dreapta a pozei din oferta.
* Dupa ce ati completat corect si complet toate datele, dati click pe butonul “Trimite"
* Pe ecran vi se afiseaza un mesaj de confirmare a primirii datelor dvs, iar pe adresa de e-mail pe care ati trecut-o la date de livrare, veti primi, in maxim 24 h, un e-mail de confirmare, care contine datele de contact ale furnizorului din partea caruia primiti produsul, si care este responsabil in privinta livrarii produselor si unicul care stie detalii despre livrare si starea produselor.

Pe acest site afiseaza oferte mai multi furnizori si este posibil sa primiti o comanda de mai multe produse cu mai multe  costuri de transport. In dreptul fiecarei oferte este scris si furnizorul la care s-a comandat la-FURNIZOR.

-In cazul in care un client face comanda la mai multi furnizori , site-ul isi rezerva dreptul de a comasa comanda la un singur furnizor(daca unul din furnizori are toate produsele comandate) , astfel clientul sa plateasca un singur transport.


* Detaliile despre termenul de livrare, curier, pret de transport, garantii, precum si alte detalii privind calitatea produselor se regasesc pe site, in sectiunea “termeni”, iar Cumparatorul prin plasarea unei comenzi este de acord cu luarea la cunostinta a acestor conditii si detalii afisate in sectiunea “Termeni “.
* Cumparatorul trebuie sa pastreze datele de contact ale furnizorului, pe care le primeste dupa plasarea unei comenzi, prin e-mail. In cazul in care aceste detalii nu se regasesc, cumparatorul poate lua legatura cu Site-ul, prin adresa de e-mail de contact, afisata pe site, sau printr-un formular de contact afisat pe site. Site-ul ii va raspunde clientului in maxim 3 zile lucratoare de la data primirii cererii/e-mailului.

4. Cum returnez un produs achizitionat prin intermediul Site-ului?
Cumparatorul are dreptul , fara nici o penalitate, de a returna produsul primit, in maxim 14 zile lucratoare, de la data primirii prin curier a produsului. Solicitarea de retur, se transmite doar in scris, prin completarea formularului de retur existent in site, sau prin e-mail la adresa de contact, afisata pe site. In formularul de retur, Cumparatorul este obligat sa completeze correct si complet toate datele, pentru ca cererea lui sa fie procesata. Raspunsul va sosi prin e-mail, in maxim 3 zile lucratoare de la data trimitetii cererii de retur.
Dupa trecerea intervalului de 14 zile lucratoare de la data achizitiei, Cumparatorul nu are dreptul de a-si exercita dreptul de retur, Erar si/sau Partenerul nemaiavand nicio obligatie fata de Cumparator.

Conditii pentru cererea de returnare a pretului produsului:
a) Solicitarea trebuie transmisa in scris inainte de expirarea perioadei de retur de 14 zile lucratoare, care este afisata in cuprinsul fiecarei oferte.
b) Daca serviciul sau produsul furnizat presupune mai multe sedinte/proceduri/produse/servicii, returnarea nu se poate face daca ati folosit deja o/un sedinta/procedura/produs/serviciu.
c) Dupa data de expirare a perioadei de retur sau dupa consumarea partiala a serviciului achizitionat nicio cerere de returnare nu va mai fi luata in considerare.
d) Erar isi rezerva dreptul de a investiga orice cerere de returnare si de a nu da curs cererilor de returnare frauduloase sau abuzive care se produc dupa consumarea/prestarea/achizitionarea bunului sau serviciului.
e) Returul unei comenzi se realizeaza direct catre furnizor "prin curier" si este suportat de client, pe adresa furnizorului.
Contravaloarea in bani a produsului returnat va fi transferata clientului , de catre furnizor, dupa ce produsul a ajuns la destinatie( la furnizor ) , doar intr-un cont bancar, in acest sens clientul avand obligatia sa trimita prin e-mail contul IBAN si numele titularului, pentru transfer.
Furnizorul este singurul responsabil de calitatea si valoarea produselor promovate pe site, iar Cumparatorul se obliga a avea la cunostinta de cele afisate in oferta fiecrui produs, in momentul in care comanda produsul.
Toate datele de livrare, privind curierul, termen de livrare si alte conditii difera la fiecare furnizor si produs, aceste detalii regasindu-se in fiecare oferta, afisata pe site.
De asemenea toate datele si conditiile de retur, sunt transmise doar de catre Furnizor, prin e-mail sau telefon catre cumparator, iar Site-ul nu isi asuma nici un fel de raspundere sau obligatie, in acest sens, in a furniza cumparatorului date de retur, sau in a returna sumele de bani aferente returului.
Transferul de bani aferent produsului returnat se face doar de catre Furnizor, in maxim 30 de zile, de la data primirii produsului retur prin curier, de la cumparator. Banii se vor transfera intr-un cont bancar, pe care cumparatorul se obliga sa il comunice Furnizorului, in scris, prin e-mail, impreuna cu numele titularului de cont.
Taxa de retur pentru transport. Cumparatorul plateste taxa de transport retur in urmatoarele situatii:
- Daca a comunicat prin comanda un alt produs decat cel dorit, si ulterior s-a razgandit sau si-a dat seama ca nu doreste acel produs.
- Daca a comandat o marime, culoare sau model pentru un produs si dupa ce l-a primit si-a dat seama ca nu i se potriveste.
- In toate aceste situatii de mai sus, clientul are obligatia sa trimita prin curier produsul, impreuna cu ambalajul original, in maxim 14 zile lucratoare de la data primirii coletului. Furnizorul are obligatia , dupa ce primeste acel colet de la cumparator, sa ii schimbe produsul cu cel cerut de cumparator, iar in caz contrar( daca nu exista pe stoc produsul ) sa ii returneze banii achitati initial.
- Daca produsul trimis retur de catre Cumparator nu este in stare functionala sau este deteriorat din vina Cumparatorului, sau nu este in ambalajul original, Partenerul nu mai are obligatia de a-i schimba produsul sau de a-i returna banii.
Partenerul are obligatia sa inlocuiasca produsul suportand cheltuielile cu transportul, in urmatoarele conditii:
- Daca produsul primit prezinta semne de degradare, defectiuni sau alte semne care indica ca a fost folosit inainte
- Daca produsul primit nu corespunde cu cel prezentat in oferta de pe Site, in privinta aspectului, culorii, sau detaliilor tehnice
- Daca produsul primit este altul decat cel prezentat in oferta de pe site.
- Daca produsul este altul decat cel comandat de catre Cumparator (marime, culoare)

5. Raspunderea limitata

Erar nu poate fi facut responsabil si nu poate fi facut vinovat pentru calitatea produselor dobandite de la Partener sau a serviciilor solicitate, si nu isi asuma raspunderea pentru nelivrarea sau livrarea partiala a produselor comandate si neprestarea sau prestarea defectuoasa a serviciilor afisate pe site.
Erar nu prezinta nicio raspundere pentru desfasurarea serviciilor mentionate in Oferta sau orice alte elemente legate de aceste servicii.Erar nu poate fi facut responsabil pentru calitatea serviciilor prestate/produselor livrate de Partener sau pentru nelivrarea/ livrarea partiala a produselor cumparate neavand niciun control asupra acestora.
Erar nu raspunde fata de Cumparator pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, cat si pentru orice accidente de orice natura pe care le-ar putea suporta, direct sau indirect, in totalitate sau in parte, si care au legatura cu achizitionarea uneiOferte sau ce ar rezulta din sau in legatura cu produsul/serviciul promovat pe site, raspunderea este in totalitate a Partenerului.
Prin urmare, in calitate de Cumparator intelegeti, sunteti de acord si acceptati ca :
Erar NU datoreaza prestarea serviciilor si/sau produselor indicate in Oferta, iar orice reclamatie ulterioara trebuie adresata direct Partenerului. Denumirea Partenerului si informatiile de contact ale acestuia se regasesc in cuprinsul oricarei Oferte afisate pe site.
Sunteti direct responsabil sa faceti propria evaluare independenta a produselor si serviciilor mentionate pe Site si din punct de vedere cantitativ/calitativ, etc.
Partenerul este emitentul Ofertei si implicit al produsului si/sau serviciului oferit prin Oferta de pe site si este singurul responsabil pentru rambursarea contravalorii produsului/serviciului comandat. Partenerul este, de asemenea, singurul responsabil pentru toate bunurile si serviciile pe care le ofera pentru Dvs cat si pentru orice accidente de orice natura, pagube, datorii, cheltuieli pe care le-ati putea suporta/suferi, direct sau indirect, in totalitate sau in parte, si care au legatura cu achizitionarea unui produs/serviciu precum si pentru orice pretentii care decurg din utilizarea totala sau partiala a acestora.
Cu exceptia cazului in care se indica altfel, in alte oferte distincte, Erar doar afiseaza pe Site Ofertele cu produsele si serviciile oferite de Partener.
Prin prezenta in mod irevocabil renuntati la toate pretentiile ce decurg din utilizarea produselor/serviciilor si exonerati Erar si societatile sale afiliate, directorii, angajatii si agentii de la plata oricarei datorii care decurge din sau in legatura cu orice act sau omisiune a unui Partener in legatura cu utilizarea unui produs/serviciu, oferite pe baza acestuia.
Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna numai Partenerului ofertant, specificand natura lipsei de conformitate. Costul transportului produselor revine in responsabilitatea Cumparatorului, in cazul in care in oferta postata nu e specificat altfel. In nicio situatie Erar nu va fi obligat sa suporte orice cheltuiala rezultata din transportul produselor comandate de pe Site, astfel ca orice nelamurire care implica costurile de livrare / returnare produse va fi adresata direct Partenerului ofertant.
Utilizarea acestui site este in totalitate pe raspunderea Cumparatorului. Erar si societatile sale afiliate, functionarii, directorii, agentii sau orice alta parte implicata in conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt raspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu utilizarea acestui site sau a continutului sau. Erar nu isi asuma nici o responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nici o dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui site, sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe acest site.
Erar nu are nici o raspundere pentru acoperirea pretentiilor tertilor, de orice natura, care pot rezulta in relatie cu utilizarea, copierea sau falsificarea Site-ului sau a continutului acestuia sau a oricarui alt Site inrudit, de catre terte persoane, neautorizate de Erar, indiferent daca Erar a fost informata, a cunoscut sau ar fi trebuit sa cunoasca aceasta posibilitate.
Utilizatorii inteleg si accepta ca Siteul nu participa in niciun mod si in nicio masura la interactiunile dintre Utilizatori si nu ofera nicio garantie privind acestea. Utilizatorii inteleg si accepta ca Siteul nu detine niciun control asupra legalitatii, calitatii, corectitudinii, punctualitatii, credibilitatii si acuratetii serviciilor, datelor si informatiilor sau oricarui continut sau servicii oferite de catre Utilizatori prin intermediul Siteului. Utilizatorii inteleg si accepta ca datorita caracteristicilor specifice Internetului si ale Serviciului Administratorul Site-ului nu poate confirma, garanta identitatea Utilizatorilor si veridicitatea, corectitudinea, validitatea oricaror informatii sau continut oferite de acestia pe Site. In consecinta Siteul nu poate fi tras la raspundere in niciun mod si in nicio masura cu privire la aceste informatii sau orice alte efecte juridice / comerciale derivand din utilizarea lor.
Partenerul este singurul responsabil de continutul ofertelor, de serviciile pe care el le va desfasura ca urmare acestor oferte si de consecintele pe care aceste servicii le pot avea si mandateaza Siteul sa incaseze in numele si pe seama sa pretul serviciilor prestate. In toate cazurile Utilizatorul nu va putea invoca sau angaja in niciun mod raspunderea Siteului pentru continutul ofertelor sau pentru activitatile desfasurate in urma ofertelor Partenerului ori pentru consecintele de orice fel ale acestora.

6. Drepturi de autor

SC WISEBUY LINK S.R.L. (Erar) este autorul Site-ului si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform Legislatiei Romane si Internationale. Erar si Partenerii detin in totalitate design-ul, descrierea ofertelor, imaginile si simbolurile motiv pentru care nu isi asuma responsabilitatea descrerilor ofertelor prezentate.
Nu este permisa comercializarea, publicarea, copierea, modificarea continutul site-ului de catre alti terti decat cu acorsul Site-ului Nici un continut transmis Cumparatorilor/Utilizatorilor, prin orice mijloc de comunicare sau dobandit de acestia prin accesare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala a Erar, fata de respectivul continut.

7. Link-uri catre site-urile unei terte parti

Site-ul contine link-uri catre alte site-uri de internet, pe care le puteti folosi doar daca doriti, care nu sunt coordonate de Erar. Erar nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site-uri
In momentul accesarii acestor link-uri Utilizatorul isi asuma propriul risc, fiind informati de faptul ca aceste site-uri functioneaza cu termenii si conditiile lor.
Fara a se limita la cele mai sus mentionate, Erar nu isi asuma raspunderea in cazul in care aceste site-uri nu oferea aceleasi servicii, securitatea adecvata, contin virusi, incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti, nu au caracter comercial, sunt inexacte, sunt incomplete, licentioase sau ofera informatii inselatoare.

8. Responsabilitatea Utilizatorului

Ca utilizator, intelegeti si sunteti de acord cu urmatoarele responsabilitati:
- Sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra astfel incat procesul de achizitie sa poata avea loc
- Sa mentineti si innoiti, atunci cand este cazul, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete.
Ca utilizator, va asumati obligativitatea de a NU face urmatoarele:
- Sa publicati materiale care contin virusi sau alte programe cu intentia de a distruge acest sistem sau orice informatie care este parte componenta a acestui sistem;
- Sa publicati materiale cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
- Sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica, materiale ori informatii interzise de prevederile legale in vigoare;
- Sa publicati o imagine sau o afirmatie care contravine normelor legale in vigoare.
Utilizatorii Site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura Site-ului, respectiv pot adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala ale Erar sau ale unor terte parti si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailinguri in masa sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. Erar isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.
Cu respectarea celor mentionate mai sus, utilizatorul/abonatul are posibilitatea de a informa terte persoane (de exemplu prin e-mail, Facebook, Twitter etc.) cu privire la Ofertele puse la dispozitie prin intermediul Site-ului.

9. Date cu caracter personal

Va rugam sa accesati si sectiunea Politica de confidentialitate care se aplica de asemenea accesului/vizitei dumneavoastra pe Site.

10. Cookies

In momentul accesarii unuia dintre site-urile S.C. WISEBUY S.R.L., acesta poate stoca un volum de informatie in computerul dumneavoastra. Aceasta informatie este in forma de "cookie" sau un fisier de date similar cu acesta si reprezinta o facilitate cu ajutorul careia S.C. WISEBUY S.R.L. va ofera o navigare mai usoara pe site-urile sale. Cookies sunt fisiere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza pe hard-diskul utilizatorului. Aceste cookies sunt folosite pentru a memora numele utilizatorilor, parolele si preferintele, pentru a monitoriza parcursuri pe site si pentru a personaliza paginile in functie de vizitator. In structura fiecarui browser Internet exista optiunea de a sterge "cookies" de pe hard-drive, de a bloca primirea de "cookies" sau de a primi un mesaj in momentul in care un "cookie" este stocat in calculatorul dumneavoastra.

11. Forta majora

Termenii si conditiile prezente in acest documnet denota drepturile si obligatiile Utilizatorului, Erar si Partenerilor.
Erar si/sau Furnizorul nu vor fi raspunzatori pentru intarzierea sau neindeplinirea obligatiilor lor, datorate unor evenimente de forta majora, imprevizibile si de neinlaturat. Intarzierea sau neindeplinirea obligatiilor din motiv de forta majora nu va fi considerata ca o incalcare a prevederilor Termenilor si Conditiilor. Orice litigiu care apare in conformitate cu acest document se va desfasura pe cale amiabila, in caz contrar de catre instanta de judecata competenta a municipiului Bucuresti.